7 december 2021

Raspberry Pi 4 8GB RAM

2 min read
Raspberry Pi 4 8GB

Als je op zoek bent naar een krachtige minicomputer? Dan is de Raspberry Pi 4 8GB RAM misschien iets voor jou! In dit artikel vertellen we je alles over dit fantastische product.

Raspberry Pi OS

Raspberry Pi OS is een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Je krijgt hier een standaard desktop interface. Hier kun je op internetten, tekst bestanden bewerken, video’s afspelen en nog veel meer. Het is ook mogelijk om te programmeren op de Raspberry Pi. Twee populaire programmeertalen zijn Scratch en Python. Scratch is een programmeeromgeving waar kinderen kunnen leren programmeren aan de hand van code blokjes. Python is een van de meest gebruikte programmeertalen in de wereld. De Raspberry Pi is een ideale tool om je kennis van deze programmeertalen uit te breiden.

Raspberry Pi 4 8GB

Voordelen van 8GB RAM

Naast je processor is de werkgeheugen het belangrijkste eigenschap van de Raspberry Pi. Bij de Raspberry Pi 4 8GB RAM krijg je 8GB RAM werkgeheugen. Het werkgeheugen is een soort computergeheugen dat op elk moment kan worden geopend en gelezen. Meestal wordt het gebruikt voor het opslaan van machinecode en werkinformatie. De hoeveelheid RAM geeft aan hoeveel taken je Raspberry Pi tegelijk kan uitvoeren. Met meer RAM kun je dus veel meer processen tegelijk uitvoeren. Of juist enkele zware processen. Er zijn op dit moment 3 opties bij de Raspberry Pi 4. 2GB RAM, 4GB RAM en 8GB RAM. Met de 8GB RAM versie weet je dus zeker dat je het meeste uit je Pi kunt halen!

Raspberry Pi accessoires

Je moet de Raspberry Pi een beetje zien als een moederbord. Ondanks dat alle basiscomponenten zoals de processor, RAM, en grafische kaart al in het bordje zitten verwerkt. Heb je toch nog een aantal accessoires nodig. Je heb een 3A USB-C voeding nodig. Ook moet je de Pi aansluiten op een monitor of display. Gebruik je een monitor? Dan heb je een Micro-HDMI kabel nodig. Om goed te kunnen werken met de Pi heb je ook een toetsenbord en muis nodig. Het is ook mogelijk om een camera aan te sluiten en om de Pi uit te breiden naar een breadboard. Via de GPIO pinnen kun je allerlei componenten en sensoren aansluiten.

Raspberry Pi Behuizing

De Raspberry Pi 4 8GB RAM kan erg warm worden. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden bij he uitkiezen van een behuizing. De standaard Raspberry Pi 4 behuizing is dicht en houdt dus veel warmte binnen. Er is inmiddels wel een ventilator module voor deze behuizing uitgekomen. Er zijn echter ook zat behuizingen waar tijdens het ontwerp al rekening is gehouden met hitteontwikkeling. Neem bijvoorbeeld de heatsink case met ventilator of de Argon1 NEO. Een behuizing met ventilatiegaten in combinatie met een 4-delige set heatsinks doet ook al wonderen. Er zijn ontzettend veel verschillende behuizingen op de markt. Ieder heeft zijn eigen voor en nadelen. Bedenk van tevoren goed wat je gaat doen met je Raspberry Pi 4 8GB RAM en zoek daar een geschikte behuizing bij uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *