7 december 2021

Stroom op de juiste manier gebruiken

2 min read
DC DC converter

Stroom blijft nog steeds één van de meest waardevolle uitvindingen en zeer goed voor het werken met elkaar. Het probleem is alleen dat er ook veel fouten kunnen worden gemaakt met het gebruik van stroom op de verkeerde manier. Hiervoor wordt gewaarschuwd en gelukkig zijn er genoeg oplossingen in het leven geroepen die de stroom beter te controleren maken en natuurlijk ook beter te gebruiken. Zo wordt er dus gebruik gemaakt van de DC DC converter. Deze converter maakt het mogelijk dat verschillen in Watt en voltage worden geconverteerd naar bruikbare stroom.

DC DC converter

Stroom verkeerd gebruiken

Denk aan de keren dat er kortsluiting is voorgekomen tijdens het werken of zelfs in jouw eigen woning. Er zijn zoveel verschillende oorzaken voor het feit dat dit is gebeurd. Het kan komen door een lekkage dat direct ook voor extra gevaar kan zorgen. Het kan natuurlijk ook ontstaan door overbelasting van de stopcontacten of een slechte voeding. Als de kortsluiting direct in het product voorkomt weten wij dus ook dat het kan komen door een verkeerde adapter of door te veel stroom dat direct naar het product toe gaat.

Denk hierbij aan een kapotte laptop, je weet niet altijd waarom deze niet meer aangaat terwijl er geen directe stoot of andere fysieke schade te melden valt. Het kan dus zijn dat je de verkeerde oplader hebt gebruikt en dat de DC converter het niet optimaal heeft weten te converteren met jouw laptop.

Verschillende adapters kopen

Je wordt ook gedwongen om verschillende DC adapters te kopen. Deze moet je namelijk kopen wat anders is het zeer moeilijk om er goed gebruik van te maken. De fabrikanten van de adapters maken voor elk type product andere adapters zodat het voor de fabrieken ook wel rendabel blijft. Stel je voor als wij leven in een wereld waarbij je 1 enkele adapter voor al jouw elektronica kan gebruiken. Dat zou inderdaad een nieuwe droom zijn.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *