SABnzbd is een open source programma om NZB bestanden te downloaden. In dit artikel ontdek je meer over het programma, waarop je het gebruikt, waar je het kunt downloaden en waar je meer informatie hierover kunt vinden. Lees dus snel verder als jij hier interesse in hebt.

Waar gebruik je SABnzbd voor?

SABnzbd is een multi-platform binaire nieuwsgroep downloadprogramma geschreven in Python. Het programma werkt op de achtergrond van je computer en maakt het downloaden makkelijker. Je kunt ermee bestanden van Usenet downloaden, verifiëren en uitpakken.

Het downloadprogramma is geschikt voor:

  • Windows
  • Mac
  • Linux systemen

SABnzbd maakt gebruik van NZB bestanden. Doordat de interactie van het programma gebaseerd is op het web, kun je makkelijk de bestanden controleren en toevoegen vanaf andere computers of je telefoon. Het maakt niet uit waar je op dat moment bent. Overal ter wereld is het te gebruiken.

Het platform is gratis en is makkelijk in gebruik. Het platform maakt Usenet makkelijk in gebruik doordat alles geautomatiseerd is. Je hoeft alleen nog een .NZB toe te voegen. Daarna neemt het platform het over, zonder dat jij nog iets hoeft te doen.

Het platform kan globaal draaien, zodat de instellingen gelden voor alle gebruikers. Maar ook is het mogelijk om lokaal te draaien, zodat de instellingen per gebruiker gelden. Voor sommige mensen is het dus handiger om de lokale configuratie te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer meerdere mensen de computer gebruiken.

Doordat SABnzbd een open source software is, krijg je ook de mogelijkheid om zelf te coderen. Tot nu toe heeft het programma een hoge score op de meeste reviewsites. Een van de weinige negatieve punten die voor het programma gelden, is dat het programma meer snelheid afneemt in vergelijking met soortgelijke programma’s.

Het installeren van het programma doe je op de website van SABnzbd zelf. Je ziet hierop een overzicht van de downloads voor de verschillende apparaten. Door te klikken op de downloadversie van jouw apparaat begin je met downloaden van het programma. Nadat het gedownload is, klik je het bestand aan en selecteer je de gewenste taal. Na het geven van jouw akkoord op de licentievoorwaarden en het doorlopen van de vervolgstappen, is het programma geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Nu je het programma kunt gebruiken, open je dit in de browser die je vaak gebruikt. Via een Usenet zoek je naar het NZB bestand dat je wilt downloaden. Je downloadt het bestand. Nu heb je verschillende manieren om het NZB bestand in het programma te krijgen. Je kunt het NZB bestand in een .zip, .rar of .gzip uploaden in de SABnzbd webpagina. Of open het bestand met het programma. Een andere mogelijkheid is om op de SABnzbd webpagina de URL in te typen van het NZB bestand. Dit is een handige manier wanneer je dit handmatig wilt doen.

Meer informatie over het downloadprogramma?

Wil je meer weten over SABnzbd? Op4usenet.nl/” style=”text-decoration:none;”> 4usenet.nl vind je ontzettend veel informatie over onder ander het open source programma en over Spotnet en Usenet. Ook lees je er goede reviews, zodat je weet wat je beter wel en beter niet kunt gebruiken. Ga nu naar de website!


Posted in: ict

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *